Et dashbord til PCen

Har du for mange småprogrammer å holde styr på? Konfabulator samler det meste i et skjult vindu, som du kan kalle opp ved leilighet.

Et dashbord til PCen
Publisert
Sist oppdatert

Konfabulator er noe så smart som et samleprogram for dingser, eller widgets som de kaller det på engelsk. Det inkluderer alle slags forskjellige småprogrammer, som viser alt fra klokken og datoen til aksjekurser, nyheter og ikke minst månefasen.

I praksis har mange allerede en rekke forskjellige småprogrammer som kjører fra oppgavelinjen i Windows, og det virkelig smarte med Konfabulator er at programmet kan erstatte dem alle, samtidig som det har et levende utviklermiljø i ryggen som stadig utvider tilbudet av dingser.

Utrolig mange dingser

På Konfubalators dingsegalleri kan du finne frem til mange flere nyttige og utnyttige småprogrammer enn de forhåndsinstallerte, fra automatisk oppdaterende nyhetsagenter til webkameraer og tegneserier. I alt er det over 350 dingser av ymse slag på Widgetgallery.com.

Styrken til Konfabulator er derimot ikke bare det store mangfoldet av dingser, men at de er samlet på ett sted. Et enkelt trykk på F8 gir deg tilgang til Konsposé - der alle dingseprogrammene "bor", mens resten av vinduene sendes til bakgrunnen.

Nå også på Windows

Denne egenskapen var såpass god at Apple rett og slett "stjal" den til den neste utgaven av det mange mener er verdens lekreste operativsystem: Mac OS X 10.4 "Tiger." Hos Apple har teknologien fått navnet "Dashboard."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer