Et døende medium?

Komplett.no er krystallklare: Brennbare DVD-plater er en død sak.

Et døende medium?
Publisert
Sist oppdatert

Har du brent noen CD eller DVD-plater i det siste? Hvis du svarer nei er du ikke alene. Nettbutikken Komplett.no melder om at salget av brennbare CD/DVD-plater har gått kraftig tilbake den siste tiden. Ikke så rart kanskje, når minneplugger og eksterne harddisker er blitt stadig billigere, og byr på langt bedre kapasitet, samtidig som disse lagringsmediene er enklere å håndtere.

- Vi merker en rimelig nedgang på salg av CD/DVD-plater ja, forteller produktsjef Stian Olsen hos Komplett.no til DinSide Data.

Nettbutikken har den siste tiden flere ganger tilbudt CD- og DVD-plater, samt tilbehør som omslag og konvolutter, til dumpingpriser. Brennbare DVD-plater på spindel med 25 stk har vært helt nedi 25 kroner i såkalte Weekend-tilbud og Ukens tilbud, noe som altså gir en stykkpris på 1 krone. Med en kapasitet på 4,7 GB skal det godt gjøres å finne rimeligere lagringsmedium. Men kapasiteten er naturligvis ikke allverdens lenger.

Kopier data fra ødelagte DVD-er

Setter sin lit til Blu-ray

- Slik vi ser det, er DVD-en som lagringsmedium dødt inntil Blu-ray kommer på markedet med billigere brennere, og platene blir betydelig billigere, forteller Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer