Et eple om dagen?

KOMMENTAR: Etter noen dager i kjernen av Apple-universet, sitter vi igjen med inntrykket av at Apple har full kontroll, og er klar til å ta over verden. Men er det ene monopolet bedre enn den andre?

Et eple om dagen?
Publisert
Sist oppdatert

Apple nyter godt av verdens oppmerksomhet for tiden, og MacWorld 2005 i San Francisco kan godt være et vannskille i selskapets historie. For første gang på over tyve år, sikter Apple på PC-markedets hellige gral; den lille, billige, og brukervennlige folkemaskinen.

Selskapet som laget de første datamaskinene som folk både kunne bruke og samtidig hadde råd til, kan nå gjenta historien med Mac mini og iPod Shuffle.

Verden snilleste PC-selskap?

Suksessen til Apple kan ikke minst komme fordi folk ønsker et alternativ til Microsofts "mørke" skrivebordsmonopol. Men har vi virkelig lyst til å bytte Microsoft med Apple?

Historien er nemlig ikke på Apple sin side når verdens snilleste PC-selskap skal kåres.

De siste store oppslagene kom i ukene før årets MacWorld, der selskapet brukte sin overlegne juss-kompetanse og dype lommer til å saksøke flere legitime nyhetssider på nettet - fordi de hadde gjort jobben sin.

Det samme hadde antakelig Microsoft gjort, hvis det ikke var for at selskapet er så stort og så omsvermet av nyhetsjournalister som til stadighet forsøker å få det siste "scoopet" om selskapets fremtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer