Et helt nytt prinsipp for datamaskiner

Frykten for at utviklingen av dagens elektroniske kretser snart vil stoppe opp preger ikke Intels ledelse. De mener at det fremdeles er rom for flere nye produktgenerasjoner med dagens CMOS-teknologi.

Et helt nytt prinsipp for datamaskiner
Publisert

Toppledelsen hos Intel er ikke særlig bekymret for framtiden. Det er først og fremst den svært nære fremtiden som er interessant. De skal først ta tilbake ledelsen i kampen om den raskeste prosessoren ved å lansere minst 733 MHz Pentium III i "Coppermine"-utgaven, og det skjer allerede den 24. oktober.

0,001 Terahertz

I løpet av år 2000 vil det bli lansert prosessorer på 1 GHz, muligens allerede i løpet av første halvår.

Intels toppsjef foretrekker å kalle disse for 0,001 THz, og det sier jo en del om troen på framtiden.

Flere generasjoner

Med den kunnskapen Intel allerede har kombinert med nye teknikker de er i ferd med å utvikle, vil det være rom for ytterligere fem generasjoner med fordobling av tettheten. Da har vi nådd 0,05 mikrometer, og forholdet mellom signal og støy i konstruksjonen sperrer for videre utvikling.

Til sammenligning nådde dagens prosessorer toppen på mellom 600 - 700 MHz basert på 0,25 mikrometer, og neste generasjon starter på 0,18. I denne generasjonen vil vi snart passere 1 GHz og nærme oss 2 GHz i løpet av et par år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer