Et knippe RSS-lesere

Finn RSS-leseren som passer for deg! DinSide Data gir deg en kjapp innføring i de forskjellige RSS-programmene, og typene.

Publisert
Sist oppdatert

For å bruke RSS trenger du altså å finne kanalene, men for å lese dem må du ha et eget program. Selv om mange nettlesere støtter XML, som RSS bygger på, klarer de ofte ikke å vise RSS-filer i nettleservinduet helt uten videre.

De mest populære RSS-programmene er gjerne de enkleste, men de finnes i mange forskjellige utgaver og med forskjellige funksjoner. Det mest interessante med RSS er muligheten til å bygge teknologien inn i andre programmer, som Mozilla-organisasjonen har benyttet seg av i både Thunderbird og Firefox.

Her er de vanligste programmene:

SharpReader

SharpReader er enkelt å bruke, gjør det enkelt å holde rede på forskjellige kanaler og opprette mapper, og du får beskjed på skrivebordet når disse oppdateres. I tillegg lar programmet deg velge om du vil se sammendrag, eller hele websiden i innholdsvinduet.

SharpReader krever siste versjon av .Net framework, er gratis og kan lastes ned her.

FeedReader

FreeReader er nesten nøyaktig lik SharpReader, og er også gratis. Forskjellen er at FeedReader ikke krever .Net, og at det er utviklet etter prinsippene om åpen kildekode. Dermed vil programmet antakelig holde seg i live noe lenger enn SharpReader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.