Et litt stiligere skrivebord

Kul 3D-effekt gjør Windows litt penere.

Et litt stiligere skrivebord
Publisert
Sist oppdatert

I en parodi av NRK-profilen Per Sundnes sa en komiker en gang følgende om trenden som dreide seg om å ha store, gule oksygentanker i stua: «Det er ikke så veldig praktisk, men ganske trendy!»

På sett og vis er det mange tilllegg som forbedrer brukergrensesnittet som faller inn under denne kategorien. Men om det gjør at Windows blir penere å se på, uten å være i veien kan det vel ikke skade?

Tidligere har vi skrevet om Bumptop, programmet som gjør skrivebordet til en lek. Det var definitivt mer morsomt enn nyttig.

På grensen til trendy

Gratisprogrammet T3Desk ser imidlertid spennende ut hva brukbarhet angår.

Programmet, som visstnok skal fungere på alle Windows-versjoner tilbake til Windows 95, lar deg minimere programvinduer til skrivebordet, i stedet for oppgavelinjen.

Dette programmet er først og fremst for deg med stor skjerm. Har du mange vinduer oppe, og skifter ofte mellom disse, kan T3Desk gå fra å være såkalt "eye-candy", til å faktisk ha en bruksverdi.

Når man høyreklikker på minimer-ikonet legger vinduet seg i miniatyr på skrivebordet med en snasen 3D-effekt. I Windows 7 får du også et ikon på oppgavelinjen hvor du kjapt kan bytte mellom de minimerte vinduene. For å hente et vindu opp igjen er det bare å klikke en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer