ChatGPT

- Et megaproblem

Ny chatbot forbløffer og bekymrer.

KUNSTIG INTELLIGENS: Inga Strümke ser både fordeler og utfordringer med chatboten ChatGPT. Foto: Mona Hauglid
KUNSTIG INTELLIGENS: Inga Strümke ser både fordeler og utfordringer med chatboten ChatGPT. Foto: Mona Hauglid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstig intelligens utvikles i voldsomt tempo og vi har de seineste åra sett mange eksempler på hvor imponerende teknologien er, men også hvor galt det kan gå som denne chatboten.

Midjourney, som lager bilder basert på tekstfraser, er et ferskt eksempel på hvor imponerende kunstig intelligens er, og brukere har kastet seg over AI-en for å lage det imponerende bildet etter det andre.

Det nyeste på AI-fronten er chatboten ChatGPT fra selskapet OpenAI.

En Google-erstatter?

ChatGPT kan oppleves som Midjourney for språk. Den genererer ikke bilder, men kan svare på spørsmål om det meste og til og med hjelpe deg å skrive bryllupstaler, regne ut matteoppgaver, skrive jobbsøknader og dikt. Mulighetene ser ut til å være ubegrenset.

For eksempel kan du skrive «det blir varmt vær i morgen i Oslo. Skriv en entusiastisk nyhetsmelding» og du får et overraskende godt svar tilbake. Og ja, den både forstår og kan skrive norsk.

Lenger ned i saken kan du se noen eksempler på hva boten er i stand til.

Flere tror at boten på sikt kan erstatte Googles søkemotor. Blant annet uttaler Gmail-utvikler Paul Buchheit på Twitter at «Google kan være ett eller to år fra disrupsjon»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer