Et nytt digitalt klasseskille

KOMMENTAR: Avanserte nettbrukere blir vinnere i vårt fremtidige arbeidsmarked.

Foto: Steve Woods
Foto: Steve Woods Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er sånne ting som dette som gjør at dere som er yngre stormer opp og frem, vettu. Det å kunne gjøre såpass tungvinte ting så enkelt gjør at dere får gjort mye mer på en arbeidsdag - det er jo kommet SÅ mye som vanlige databrukere som meg aldri kommer til å få snøring på.»

Jeg hadde akkurat demonstrert Ubiquity for en kollega. På ingen måte en eldre mann, men gammel nok til ikke å hive seg rundt hver eneste gang en ny nettjeneste lovet å gjøre noe bedre enn det var før.

Han var imponert.

Det jeg brukte snaue to sekunder på, ville han ha brukt 30 sekunder på. Det jeg brukte 15 sekunder på ville han ha brukt 3 minutter på.

Det blir fort mye i løpet av en arbeidsuke.

I dag er forskjellene på våre IT-kunnskaper mindre enn de var for 15 år siden. Den gangen var det et mye større skille mellom de som kunne bruke en PC og de som ikke kunne det. Nå kan de fleste et minimum som sikrer dem muligheten til å delta i det digitale samfunnet - de fleste kan operere et e-postprogram, se på bildene de har tatt med digitalkameraet, lese nyheter på nettet og lage en bursdagsinvitasjon med Powerpoint. Og en fjerdedel av befolkningen har en konto på Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer