Ett nettabonnement - flere PCer

Leverandørene av Internett er tydeligvis i utakt med en del av sine kunder. Spesielt gjelder dette kundene som har behov for løsninger som er litt utenfor skjema. Vi skal se litt på bakgrunnen for hvorfor dette kan bli problematisk, og noen mulige løsninger.

Publisert

Slik som høyhastighetstjenesten leveres fra dagens Internett-leverandører, er det ikke "bare" å koble kabelmodem eller ADSL-boks til et lokalt nettverk. Det oppstår et resurs og administrasjonsproblem for nettleverandøren, som forplanter seg ut i nettet.

For at dette skal fungere kreves det en løsning som isolerer 5266">IP-adressene som nettleverandøren tilbyr, fra adressene i det lokale nettverket.

En enkel og rimelig variant av en slik løsning, er to nettverkskort og 5266">NAT (Network Address Translation) i mellom disse. NAT er en enklere og mer fleksibel løsning enn en 5266">proxy, siden den ikke krever noe spesielt oppsett av all Internett-programvaren på PCen.

Alternativt kan ett nettverkskort ha flere IP-adresser (slik som det er mulig i f.eks. Windows NT), og NAT i mellom de to IP-adressene på samme kort. Alle de andre maskinene (og den ene IP-adressen på NAT-PCen) må da ha en statisk IP-adresse som enten begynner på 10 eller 192.168. Disse adressene er ikke i bruk på Internett, så du kan være sikker på at du aldri vil komme i konflikt med en annen maskin som har samme adresse ute på nettet. Problemet er at andre brukere på samme kabelnett også kan bruke disse adressene og dermed skape konflikter. Her kunne f.eks. kabelselskapet ha en tjeneste som fordelte disse gratis-adressene mellom brukerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer