Ett ratt for alle konsoller

Tyske Speed Link har fått en genial ide: Hvorfor ikke lage et ratt som fungerer med alle spillmaskiner? Vi har prøvd rattet, og er hyggelig overrasket over mulighetene.

Ett ratt for alle konsoller
Publisert
Sist oppdatert

Det er sikkert en del spillentusiaster som har måttet leve med dette problemet: Man har både GameCube, XBox, PS2 og PC, er glad i bilspill og har lyst å kjøre med ratt. Det blir både dyrt og plasskrevende å kjøpe separate ratt til samtlige maskiner, så hvorfor ikke kjøpe bare ett?

Det tyske selskapet har altså nettopp lansert en meget smart løsning. Ved hjelp av adaptere kan deres ratt, 4in1 Force Feedback Racing Wheel, plugges inn i alle de tre konsollene, samt PC.

Settet består av tre deler – selv rattet, pedaler og girstang med håndbrekk. Pedalene og girstangen kobles til rattet, som også må plugges i strømnettet. For at rattet skal holde seg på plass, er det både sugekopper og mulighet for å skru fast til bordet.

Knapper for alle penga

Selv rattet er den viktigste delen av settet, og føles meget godt. Det er mange funksjonsknapper på rattet, det er nødvendig for å emulere alle knappene på de forskjellige konsollene. Det er også knapper på baksiden av rattet, og disse brukes som gass og brems – hvis du ikke føler for å bruke pedalene.

Kabelen som kobles til de forskjellige konsollene, har snodig nok PlayStation 2-tilkobling i utgangspunktet. I pakken finnes selvsagt tre adaptere – til XBox, GameCube og PC (USB).Vi prøvde rattet med de tre konsollene, men hadde dessverre ikke tid til å teste det med PC-spill. Tilkoblingen er, ikke overraskende, helt smertefri, og det tar ikke lang tid før vi er oppe og går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer