Ett ratt for alle konsoller

Tyske Speed Link har fått en genial ide: Hvorfor ikke lage et ratt som fungerer med alle spillmaskiner? Vi har prøvd rattet, og er hyggelig overrasket over mulighetene.

Ett ratt for alle konsoller
Publisert
Sist oppdatert

Det er sikkert en del spillentusiaster som har måttet leve med dette problemet: Man har både GameCube, XBox, PS2 og PC, er glad i bilspill og har lyst å kjøre med ratt. Det blir både dyrt og plasskrevende å kjøpe separate ratt til samtlige maskiner, så hvorfor ikke kjøpe bare ett?

Det tyske selskapet har altså nettopp lansert en meget smart løsning. Ved hjelp av adaptere kan deres ratt, 4in1 Force Feedback Racing Wheel, plugges inn i alle de tre konsollene, samt PC.

Settet består av tre deler – selv rattet, pedaler og girstang med håndbrekk. Pedalene og girstangen kobles til rattet, som også må plugges i strømnettet. For at rattet skal holde seg på plass, er det både sugekopper og mulighet for å skru fast til bordet.

Knapper for alle penga

Selv rattet er den viktigste delen av settet, og føles meget godt. Det er mange funksjonsknapper på rattet, det er nødvendig for å emulere alle knappene på de forskjellige konsollene. Det er også knapper på baksiden av rattet, og disse brukes som gass og brems – hvis du ikke føler for å bruke pedalene.

Kabelen som kobles til de forskjellige konsollene, har snodig nok PlayStation 2-tilkobling i utgangspunktet. I pakken finnes selvsagt tre adaptere – til XBox, GameCube og PC (USB).
Vi prøvde rattet med de tre konsollene, men hadde dessverre ikke tid til å teste det med PC-spill. Tilkoblingen er, ikke overraskende, helt smertefri, og det tar ikke lang tid før vi er oppe og går.

God i bruk

Ett ratt for alle konsoller


Vi testet utstyret med spill som Need for Speed: Hot Pursuit 2 på GameCube, Sega GT 2002 og Project Gotham Racing på XBox, samt Gran Turismo Concept på PS2. Og ja, det fungerte på samtlige.

Når det er sagt, rattet er ikke det aller beste vi har kjent på. Vi er nok litt bortskjemt etter å ha brukt ratt som de fantastiske Momo-produktene fra Logitech, og Speed Link føltes ikke så solid. Men det er langt fra dårlig.

Force Feedback-funksjonaliteten er grei nok, selv om ristingen kommer av og til på litt merkelige tidspunkt. Den er heller ikke så veldig kraftig, men grei nok.

Alt i alt fungerer rattet bra, men det var ett problem vi opplevde til stadighet. I flere av spillene byttet plutselig kameraet vinkel uten at vi trykte på noen knapper. Vi foretrekker førstepersonsperspektiv når vi kjører, og liker ikke at vi plutselig blir tvunget til å trykke på knapper mens vi kjører for å gå tilbake til perspektivet vi vil ha.

Det svakeste leddet i settet er girstangen – den føles ikke så solid som rattet og pedalene. Heldigvis går det fint å bruke knappene på selve rattet til å bytte gir eller bremse med håndbrekk.

God ide

4in1 Force Feedback Racing Wheel er ikke det beste vi har prøvd, men fungerer som det skal og er komfortabelt nok. Ideen med å la rattet fungere på alle dagens spillmaskiner er i alle fall meget god, og gjør at det er verdt å prøve akkurat dette settet. Prisen er langt fra avskrekkende: kun 799 kroner. 4in1 Force Feedback Racing Wheel-rattet importeres av Computer Partner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer