Etter CES: Vil databransjen overta hjemmeunderholdningen?

CES - eller 2004 International Consumer Electronics Show er nettopp avsluttet. Blant alskens dippedutter i alle prisklasser tegner det seg et mønster - nøkkelordene er digitalisering og brukervennlighet. Eller er det bare en bløff?

Publisert
Sist oppdatert

CES er en svært omfattende messe. Den dekker alt fra ekstrem hi-fi til de simpleste dingser som knapt kan kalles leketøy. Men en stadig viktigere trend de senere årene er sammensmeltingen av databransjen og underholdningselektronikken. Dette kom enda sterkere til uttrykk på årets messe.

Stortromma

Topplederne fra både Intel og Microsoft var blant hovedtalerne på konferansen i forbindelse med årets messe, og begge satser stort på å vinne kraftig innpass i framtidige produkter og løsninger. Og når Intel og Microsoft satser stort, da skjer det ting.

Intel satser på at sine prosessorer og annen teknologi skal erstatte dagens spesialutviklede kretser, sammen med standard PC-utviklingsverktøy i stedet for produsentenes egne løsninger. Dette skal både gjøre utviklingstiden kortere fra 3-5 år ned til mellom under et år og 2 år. Samtidig vil prisnivået bli lavere, i følge Intel.

Det første skrittet Intel tar er å integrere bedre lyd og trådløst nett i sine nye brikkesett for neste generasjon prosessorer, som blir lansert i løpet av året. Men også nye medieprosessorer, som prosessorer for skrivere, digitale kameraer, opptakere, skjermer og projektorer er underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer