EU stopper Windows 2000

NB! Nå som vi har passert midnatt, informerer vi om at dette er aprilspøken for år 2000. Vi vil komme tilbake med noen kommentarer fra de som ble lurt.Allerede i begynnelsen av februar ble det klart at EUs konkurransekommissær Mari Monti skulle undersøke om Microsoft Windows 2000 ble benyttet til å styrke Microsofts markedsandeler på andre områder. Sent i går kveld ble det kjent at EU midlertidig stopper salget av Windows 2000 i hele EØS-området.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Windows 2000 vil ikke tillates innført eller produsert i EØS-området fra og med i dag og til og med 1. juli. Innen den tid må Microsoft ha endret Windows 2000 på en rekke sentrale punkter. Kravene er mange og en fullstendig liste er ennå ikke kjent. Noen av de mest sentrale punktene har imidlertid lekket ut:

Windows 2000 må kunne fungere bedre sammen med andre operativsystemer som Linux, Unix, BeOS, MacOS og Novell Netware.

Windows 2000 må bli mer kompatibel med tredjeparts programvare. Alle interne funksjoner som Microsoft benytter i sine systemer, må dokumenteres og være tilgjengelige for alle som ønsker det.

Integrasjonen med Internet Explorer må bli løsere. Det må kunne gå an å bruke andre nettlesere, som Netscape Navigator og Opera, som plug-ins i Windows 2000. Interne Windows-funksjoner, som det nye hjelpesystemet, må standardiseres slik at de ikke benytter proprietære HTML-utvidelser i Internet Explorer.

Active Directory må endres til å støtte eksisterende standarder som Novell Directory Services (NDS). Vi syns at spesielt dette punktet er litt underlig, siden Active Directory er spesielt fleksibel og lett å integrere med andre leverandører. Tredjeparts leverandører, som Novell, har også lagt ned store resurser i å bygge broer mellom NDS og Active Directory. Dette markedet kan nå forsvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer