EverCom PowerPro 400MHz

Tiden det tar fra Intel lanserer nye prosessorer til norske produsenter kan levere PCer med det aller siste av godsaker er imponerende kort. Norskproduserte PCer har også et prisnivå som er svært konkurransedyktig sammenlignet med de store internasjonale merkene. Fra EverCom har vi testet en PowerPro 400 MHz Pentium II med BX-hovedkort og 100 MHz Front Side Bus.

Publisert

Vi hadde store forventninger til maskinen og ble ikke skuffet - den kommer ut på topp i de fleste ytelsestester. I tillegg er introduksjonsprisen satt til bare 19.000 kroner (ekskl. mva.). Dette er faktisk lavere enn mange maskiner basert på eldre teknologi, så her er det duket for aggressiv priskonkurranse i toppsjiktet og ytterligere prisfall for gårsdagens toppmodeller.

Ut av esken

Da vi pakket ut maskinen og koblet den opp, kom vi rett inn i en ferdig installert Windows95. Dette var den aller siste versjonen, med de siste driverne for alle komponentene i systemet, helt eksemplarisk. Normalt vil brukeren måtte taste inn registreringskode, navn og evt passord i forbindelse med utpakking og installasjon av Windows 95, men dette var allerede gjort hos EverCom.

Skjermoppløsningen var satt opp til 1024 x 768 med 16-bits fargedybde. Dette passer perfekt på en 17" skjerm, som de fleste kjøpere av en slik maskin vil bruke, om ikke større.

Betinget garanti

Da vi åpnet maskinen, møtte vi på en liten forsegling. Her står det med liten, men leselig skrift, at EverComs tre års garanti, ikke gjelder hvis andre enn EverCom eller en godkjent forhandler åpner maskinen. Siden vi bare skulle teste maskinen, brøt vi dette seglet uten å nøle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer