EVOTVO MK809 eTV Mini PC

Denne mediepinnen gir deg full Android-funksjonalitet på TV-en.

Denne mediepinnen er en liten datamaskin med enorme muligheter. Foto: Bjørn Eirik Loftås - som har tatt alle bildene i artikkelen
Denne mediepinnen er en liten datamaskin med enorme muligheter. Foto: Bjørn Eirik Loftås - som har tatt alle bildene i artikkelen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du testen av Ananda Google TV Cloud Stick E68 som vi publiserte i sommer? Det var en Android-basert mediespiller på størrelse med en minnepinne, som vi kjøpte via eBay for noen få hundrelapper. Siden den gang har det dukket opp en rekke andre slike "mediepinner" i markedet, også her hjemme.

Kan bygges ut

Dagens testprodukt selges for eksempel gjennom PS.no, og koster 595 kroner. For den prisen får du en langt kraftigere maskin enn Ananda-en, som dessuten kan bygges ut med et helt vanlig microSD-kort.

I tabellen under har vi sammenlignet de viktigste spesifikasjonene mot Ananda-en:

Som du ser av tabellen er Evotvo MK809 vesentlig kraftigere, men også bredere.

Siden pluggen settes direkte inn i HDMI-inngangen på TV-en, kan det by på problemer; i vår TV fra LG kom pluggen i konflikt med andre tilkoblinger. Heldigvis følger det med en kort HDMI female->male kabel som bøter på dette problemet:

Får strøm fra TV-en

Mediepinnen er også utstyrt med en miniUSB-port som både er strøminntak og overføringsport mellom mediepinnen og PC-en. Og strøm trenger den lite av! Du kan enten koble til veggen via den medfølgende strømforsyningen, eller du kan plugge den rett i en av TV-ens USB-porter, hvis den har det - og det har jo de fleste nyere TV-er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer