Expert på 27 GB fra Western Digital

Det er ikke lenge siden vi kåret Western Digital Ekspert 18 GB til Best i test. Nå annonserer de en enda større og raskere Expert-disk. Med 27,2 GB vil den sette ny rekord for EIDE-disker.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Neste generasjon Expert-disker fra Western Digital vil ha plass til fantastiske 6,8 GB pr. magnetplate. Samarbeidet med IBM ser nå virkelig ut til å bære frukter.

7200 rpm i tet

Tidligere har vi vært vant til at de største EIDE-diskene har rotert med 5400 runder pr. minutt. De raske 7200 rpm disken har benyttet lavere tetthet og dermed hatt lavere kapasitet.

Det ser nå ut til å endre seg. Quantums nært forestående Fireball Plus KA på 18 GB vil bli Quantums største EIDE-disk og DiamondMax Plus 5120 på 20,2 GB er Maxtors aller største disk.

Det er ingen grunn til denne forskjellen siden de aller største harddiskene på markedet er de med SCSI-grensesnitt og de har spunnet med 7200 rpm eller mer i lang tid.

Nå som 7200 rpm-diskene også får den høyeste tettheten, vil de dra i fra de andre diskene i ytelse og vi vil endelig få utnyttet hastighetspotensialet fullt ut.

Hva med IBM

Etter at Western Digital og IBM inngikk samarbeid om harddisker, har produktene blitt veldig like. Noen mener også at de er identiske.

Western Digital har nylig begynt med fire platers disker. IBM benytter hele fem plater i sine disker. Det er derfor grunn til å tro at IBM snart kommer med en disk på hele 34 GB. Kjekt å ha i hjemme-PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer