ExplorerXP - smartere filbehandling

Filbehandling ble aldri det samme med Vista. Denne filbehandleren sørger for at XP-opplevelsen kommer tilbake.

ExplorerXP - smartere filbehandling
Publisert
Sist oppdatert

Effektiv filbehandling er kanskje ikke noe hvermansen bedriver til dagen, men det er desto viktigere at verktøyene du har for hånden er de riktige den dagen du trenger dem.

Å flytte filer, opprette mapper, kopiere mellom enheter og lignende var kanskje enklere i Windows XP en i Vista, vil mange mene, takket være en enklere og til tider raskere Utforsker (Explorer).

Ekstrafunksjoner

Det finnes imidlertid mange alternative filbehandlere, og vi har tidligere skrevet om flere av dem. Men da vi kom over ExplorerXP, ble den raskt en av våre favoritter. Ikke bare minner grensesnittet temmelig mye om den klassiske XP-utforskeren, den har også fått noen ekstrafunksjoner som vi ikke helt forstår at vi klarte oss uten tidligere.

En av dem er automatisk visning av mappestørrelse.

Hvis du skal rydde opp på disken, eller kopiere en mappe til en minneplugg, er det selvfølgelig vesentlig å vite hvor mange megabytes en mappe beslaglegger.

Flere vinduer

Men ExplorerXP har også andre gode egenskaper, for eksempel kan du ha flere vinduer åpne innenfor samme ramme, slik at du enkelt kan sammenligne innhold, og dra og slippe filer og mapper mellom dem. I tillegg inneholder ExplorerXP diverse små verktøy, for eksempel kan du splitte filer i små segmenter - noe som kan være smart når store filer skal overføres via epost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.