EyeToy

Etter lang tids utvikling er EyeToy klar for butikkene, og det viser seg at det er faktisk langt mer en bare en gimmick. Gjør deg klar for en svett opplevelse!

Publisert
Sist oppdatert

Hvem har sagt at spill ikke kan være en sosial opplevelse? Selvfølgelig går det an å spille på Internett, eller dele en konsoll med kompiser og spille sportsspill. Men med EyeToy lover Sony oss en helt ny flerspilleropplevelse, som er like morsom for de som deltar som for de som sitter og ser på.

EyeToy


EyeToy-pakken består av et lite kamera som plugges inn i USB-inngangen på din PlayStation 2 og en DVD med spill. Ideen er altså at du skal sitte foran TV-skjermen slik at kameraet skal kunne registrere dine bevegelser, og du bruker din egen kropp til å kontrollere spillene.

Selve kameraet har et diskret utseende, og kan plasseres over eller under TVen din. Et lite, blått lys gir beskjed om at alt er i orden, og et rødt lys blinker hvis omgivelsene er for mørke. Du skal optimalt befinne deg rundt to meter fra TV-skjermen.

Det fungerer!

Oppsettet er fullstendig automatisk. Det eneste du trenger å gjøre er å plugge inn kameraet og sette inn DVDen. Med en gang spillet starter dukker du opp på TVen, en opplevelse som kan føles ganske uvant for deg som ikke er TV-stjerne. Du bruker hendene dine til å velge hvilket spill du vil prøve og til å begynne med er det seks spill som er tilgjengelige. Klarer du disse, låses det opp seks til.

EyeToy


Spillene er generelt svært enkle. Det handler som regel om å slå på ting som flyr på deg fra alle retninger, og kjenne at svetten renner. Kung Foo, for eksempel, er et karate-spill der målet er å banke motstandere som hopper frem. I et annet spill fanger du spøkelser. Wishi Washi handler om å vaske vinduer og andre spill krever at du spretter en ball eller hindrer tallerkener fra å dette ned. Fellestrekket er at alle er enkle å sette seg inn i, men ofte blir det rett og slett fysisk slitsomt å holde på i lengden.

De seks spillene du kan låse opp etter hvert, byr på andre variasjoner av samme tema, med musikkbaserte spill, mer slåssing og enkle gåter.

Det er klart at teknologien fungerer, og kameraet registrerer dine bevegelser på en korrekt måte. Grafikken i spillene er meget fargerik og tegneserieaktig, og det hele bærer preg av å være useriøs og hyggelig underholdning.

I tillegg er det også andre muligheter med i pakken, som å legge igjen beskjeder til venner, og etter hvert også videochat over Internett.

Målgruppe?

Selv tøffe karate-mestere liker EyeToy (bilde fra en pressekonferanse for spillet)
Selv tøffe karate-mestere liker EyeToy (bilde fra en pressekonferanse for spillet) Vis mer


Ifølge Sony skal EyeToy være attraktivt for uerfarne spillere som skremmes av komplekse eventyr- eller actionspill. Fokuset er på sosial moro, ikke sofistikerte gåter og dyp historie. EyeToy er også noe som fungerer best sammen med andre – det blir litt poengløst å sitte alene i timesvis og slå i luften, men med en gang det er andre folk til stede får dine bevegelser høy underholdningsverdi.

EyeToy er et flott vospiel-leketøy (spesielt etter noen øl, da blir jo koordinasjonen dårligere), og bør også være attraktiv for andre markeder som ellers ikke er spesielt interessert i spill.

I tiden fremover kommer utviklerne av EyeToy med flere spill, og tredjepartsutviklere kommer også med sine titler som støtter EyeToy-kameraet. Det er snakk om at kommende titler vil benytte EyeToy som tilleggsutstyr, og vi håper i alle fall på noen litt mer avanserte titler enn de som følger med kameraet.

EyeToy-koster kun 549 kroner, og vi synes det er mye underholdning for pengene. Anbefales!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer