EzDesk - holder orden på skrivebordet

Hender det ofte at du endrer oppløsningen på skjermen din? Har du opplevd at etter et Windows-krasj er oppsettet med alle ikonene du møysommelig har plassert rundt på skjermen helt ødelagt?EzDesk, et lite sharewareprogram, er din reddende engel.

EzDesk - holder orden på skrivebordet
Publisert

Mange av oss bruker skrivebordsflaten i Windows aktivt. Der ligger de programmene vi bruker daglig, snarveier til disker og kataloger og prosjekter vi jobber med for tiden, og vi plasserer ikonene med stor flid og i en logisk og praktisk sammenheng. Så krasjer Windows og alt arbeidet er forgjeves.

Etter en periode skjedde dette meg til stadighet. Siden Windows ikke hadde noen mulighet for å lagre skrivebordsoppsettet, søkte jeg på nettet etter programvare som kunne håndtere dette problemet og fant EzDesk, skrevet av Melissa Nguyen.

Redningen

Dette programmet gjorde akkurat det jeg ønsket, og kan også lagre skrivebordsoppsettet for flere skjermoppløsninger. Dette er svært praktisk siden jeg bruker en bærbar PC med 800 x 600 skjermoppløsning på den innebygde skjermen og 1024 x 768 på ekstern skjerm. Med EzDesk skifter skrivebordsoppsettet automatisk etter som jeg bruker maskinen med eller uten ekstern skjerm. Utrolig praktisk.

I tillegg til denne grunnleggende finessen kan programmet blant annet: · organisere filmapper · rydde opp på skrivebordet (på skjermen….)· tilpasse et valgt skrivebordsoppsett til en annen oppløsning · slette listene med sist brukte programmer og dokumenter· oppsett av hurtigtaster for avslutning av Windows, vindushåndtering (skjul, minimer og angre)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer