F-Zero GX

Nok en klassisk Nintendo-serie debuterer på GameCube, og nok en gang er resultatet meget imponerende.

Publisert
Sist oppdatert

F-Zero er det originale futuristiske racinspillet. Spill som Wipeout og Quantum Redshift tok sjangeren til nye høyder, men Nintendo startet det hele for ca. 12 år siden på Super Nintedo-maskinen. Og det skulle bare mangle at serien fikk en oppdatering på GameCube.

Futuristiske racing-spill har tendenser til å inneholde små, raske fly/biler med jetmotorer, samt helt usannsynlige baner. F-Zero GX er intet unntak, men spillet gjør det hele mer elegant enn mange lignende titler.

Siden spillet er en klassisk serie, inneholder det mange av de samme elementene som gjorde de tidligere utgavene til suksesser. Vi har de samme pilotene, ledet av Captain Falcon, mange av banene er ganske like, og strukturen har ikke forandret seg stort. Det er rett og slett enda kulere enn før.

For første gang med historie

Hoveddelen av spillet ligger i Grand Prix-moduset. Det er tre klasser du kan spille , og hver av dem består av en rekke baner av varierende vanskelighetsgrad. Klarer du de tre klassene, låses den siste klassen opp. I tillegg til Grand Prix har vi også de vanlige Time Attack og Vs.-modusene. Men utviklerne gir oss også en helt ny modus som ikke fantes i de eldre F-Zero-spillene, og som faktisk forteller en skikkelig historie. Story Mode, som den heter, handler om Captain Falcon. Historien blir fortalt gjennom stilige dataanimerte filmklipp, og det er faktisk første gang vi får vite noe om bakgrunnen til karakterene i spillet. Det er naturligvis plass til en god del kjøring i Story-modusen også, og noen av de tøffeste banene er plassert der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer