F1 2002

Nok et Formel 1-spill er her, og fansen gleder seg nok, men resten av oss bør tenke oss om før vi løper til butikkene.

Publisert
Sist oppdatert

Finnes det en sportslisens EA Sports ikke sitter på? Mens vi venter på Curling 2003, kan vi jo hygge oss litt med biler med 800 hestekrefter.

Som navnet tilsier, er F1 2002 oppdatert med fullstendig, offisiell data fra årets sesong, og alle lagene, bilene og banene er selvsagt med. For ekte F1-fanatikere er dette grunn nok til å kjøpe spillet – men la oss gå litt i dybden dersom du tviler.

XBox først

F1 2002 kommer til tre plattformer: XBox, PS2 og PC. XBox-versjonen er i butikkene nå, mens PC og PS2-versjonene kommer først 30. mai. Det er altså XBox-versjonen vi har testet her, men de fleste av våre konklusjoner vil gjelde også for de øvrige plattformene.

Noe nytt?

Det er fort gjort å tro at et nytt Formel 1-spill ikke inneholder noen forbedringer bortsett fra oppdatert sesong og kanskje litt bedre grafikk. Men det er ikke tilfellet her, utviklerne har nemlig lagt opp dette spillet litt annerledes.

I det du begynner, kan du hoppe rett uti og kjøre en Quick Race, men det er temmelig begrenset med baner til å begynne med – du trenger å få poeng for å låse opp flere steder å kjøre på. Vil du kjøre ordentlig Championship, må du først gjennom en rekke prøvelser for å bevise at du faktisk kan beherske en Formel 1-bil. Disse testene begynner med enkle oppgaver som oppstart og bremsing, og fortsetter til mer avanserte kjøreferdigheter. Jo flere av prøvelsene du lykkes med, desto flere muligheter får du når du faktisk spiller. For eksempel – når du har bevist at du klarer å håndtere bilen i regnvær, får du mulighet til å velge værtype i selve spillet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer