Få bildet til å se gammelt ut

Nettjeneste fikser biffen med ett klikk.

Birkelunden anno ...? Foto: Pål Joakim Olsen
Birkelunden anno ...? Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan du gjette hvor gammel bildet over overskriften er?

Vel, når du nå vet hva overskriften er, er det kanskje ikke så vanskelig å gjette at dette er knipset i Birkelunden forleden dag, men vi tør tippe på at du ikke hadde gjettet det om du ikke visste bedre, eller hva?

Vanligvis er det en møysommelig Photoshop-prosess som må til for å skape et troverdig inntrykk av at et bilde er gammelt, og selv om det finnes mange programmer med en "old photo"-effekt, er det mange av dem som ikke helt klarer å skape en illusjon om at bildet er tatt for mange år siden.

>> Les også: Picnik - bilderedigering på web

Den japanske tjenesten med det, for oss, intetsigende navnet Bakumatsu Koshashin Generator gjør det imidlertid ganske godt, i hvert fall om vi får være dommere.

Nettjenesten lar deg laste opp et hvilket som helst bilde, og etter få sekunder får du en nedlastbar versjon av bildet a la bildet under:

Birkelunden anno ...? Foto: Pål Joakim Olsen
Birkelunden anno ...? Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Dessverre er bildet du får maksimalt begrenset til 800x600 piksler, men bildet du laster opp kan tilsynelatende være så stort du måtte ønske. Dermed egner det seg ikke spesielt godt til utskrifter, men til webbruk og visning på PC-en er oppløsningen god nok for de fleste.

PS! Bildet blir kun liggende på serveren et par-tre dager, så sørg for å høyreklikke på det lagre det på harddisken hvis du vil beholde det.

URL: http://labs.wanokoto.jp/olds

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer