Få Chromes godbiter i Firefox

Her er utvidelsene du trenger.

Ved å installere utvidelser, får du det meste av Chromes funksjonalitet i Firefox.
Ved å installere utvidelser, får du det meste av Chromes funksjonalitet i Firefox. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles nye nettleser, Chrome, var på alles lepper forrige uke; også på våre:

Blant annet lovpriste vi den nye startsiden (inspirert av Opera), "privat" surfemodus (som Safari har hatt lenge), muligheten for å lage snarveier til nettappliasjoner, det nye adressefeltet og mer til.

Det meste kan du også få i Firefox ved å installere diverse utvidelser. Nettstedet Lifehacker har samlet utvidelsene du trenger for å få Chromes beste egenskaper i Firefox, og vi har supplert med et par ekstra tips.

Det er riktignok ikke alt du får gjort noe med, som for eksempel én prosess pr fane-konseptet og den dertil integrerte oppgavebehandlingen.

"Privat" surfing

Her finnes det flere løsninger. Vi har tidligere skrevet om Distrust, og i samme gate finner du Stealther. Den gjør riktignok hele sesjonen hemmelig (ikke bare den ene fanen), men oppfyller hensikten allikevel.

URL: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1306

Få Chromes godbiter i Firefox


Hurtigmeny

Når du åpner en ny fane i Chrome, vises miniatyrbilder av dine mest besøkte sider. Tillegget Speed dial extension lar deg velge hvilke sider du vil ha liggende i denne menyen (på samme måte som i Opera), og i Firefox v3 har du allerede et dynamisk bokmerke med "most visited sites".

URL: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4810

Mer oversiktlig nedlasting

I Chrome vises nedlastinger nederst og ikke i et eget vindu slik det er standard i Firefox. Imidlertid har det lenge vært en utvidelse tilgjengelig for å vise nedlastinger nederst slik det gjøres i Chrome.

URL: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/26

Få Chromes godbiter i Firefox


Nettsider som egne applikasjoner

Chrome lar deg lett lage en applikasjon av en nettjeneste, slik at du f.eks. kan kjøre Gmail i et eget vindu som om det var en egen applikasjon, a la mac-programmet Fluid. Dette er også mulig i Firefox - du installerer tilleget Prism og kan da lage en applikasjon via tools->Convert website to application.

URL: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6665

Tydeligere domene i adresselinjen

Chrome viser selve domenenavnet i sort, mens resten av teksten blir grå - spesielt kjekt for å gjøre deg mer oppmerksom på phishing-forsøk. Har du lyst på tilsvarende i Firefox, laster du ned Locationbar2.

URL: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4014

Kjappe søk i adressefeltet

Dette har vært støttet av Firefox lenge via det integrerte keyword-konseptet. Du kan for eksempel høyreklikke i søkefeltet på DinSide og gi det nøkkelordet "ds". Deretter kan du bare skrive "ds firefox" i adressefeltet for å søke etter Firefox på DinSide. Dette skrev vi om i artikkelen Firefox' finesser.

Enda bedre er å bruke utvidelsen Cybersearch, som vi har skrevet om i denne artikkelen, eller Peers.

Du kan også skjule menylinjen (for å matche det enkle Chrome-utseendet) med denne utvidesen. Chrome kan endre størrelsen på tekstfelt, og det kan Firefox også.

Kilde: Lifehacker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer