Få en iPhone allerede nå

Du kan skaffe deg en iPhone allerede nå, men ikke uten risiko. Her er tre veier til målet.

Publisert
Sist oppdatert

Få produkter har vært så mye forhåndsomtalt som Apples iPhone. Om det er med god grunn eller ikke overlater vi til dere lesere å avgjøre, helst med høflige fraser i kommentarfeltet.

Apple kan dette med å lage produkter som ser flotte ut, noe som igjen fører til at folk vil ha det - med en eneste gang.

Norge må vente

Filmer, konsoller og annen teknologi - vårt kjære land står ikke akkuat først i køen når det gjelder lansering av nye produkter.

Til tross for dette er det en del nerder teknologientusiaster som har kjøpt seg en iPhone allerede, til stor misunnelse fra forbipasserende som ser seg nødt til å se* på herligheten selv.

*Det er mange som bruker fingrene når de skal se på ting.

Telenor har vært i forhandlinger med Apple om å selge telefonen en god stund nå, men foreløpig har det ikke blitt noe av. Men når den kommer, vil den antakeligvis bli solgt med abonnement og det kommer til å koste flesk.

Få en iPhone allerede nåSå hvilke muligheter har du hvis du vil skaffe deg en iPhone allerede nå?

Skal du eller noen du kjenner til utlandet, er det bare å stikke snuten innom Apple Store og kjøpe den selv. Per dags dato er iPhone i salg i England, Frankrike, Irland, Østerrike, Tyskland og selvsagt USA. Er du ikke så privilegert finnes det fortsatt håp.

Det er mange som ønsker å tjene en slant på å importere iPhone fra USA og selge den med profitt. Et søk etter iPhone på Finn.no gir rundt 400 treff. Prisen varierer fra 3000 helt opp til 5000, avhengig av hvilken modell du ønsker.

Her er det lett å gjøre et skikkelig bomkjøp, pass derfor på at du får se at telefonen fungerer som den skal, før du betaler.

Det tredje alternativet er å importere iPhone selv.

Import

Skal du importere din egen iPhone, holder det ikke å bestille den fra den amerikanske nettbutikken til Apple. Du må nemlig ha en amerikansk adresse, men det er ikke vanskelig å skaffe seg.

Få en iPhone allerede nåJetCarrier er et selskap som lar deg leie en postboks i USA, noe som medfører at du får en amerikansk adresse. Prisene finner du her - Du kan altså frakte pakker under 1 kilo til 165 kroner.

Når du har fått en postboks i USA kan du bestille iPhone fra Apples amerikanske nettbutikk.
Per dags dato koster en iPhone med 8 gigabyte lagringsplass 399 dollar, noe som med dagens kurs tilsvarer 2.115 norske kroner. Vil du ha 16 gigabyte-modellen koster dette deg 499 dollar, altså 2.645 norske kroner.

Få en iPhone allerede nåDet er imidlertid ikke sikkert at du får lov av Apple til å bestille en iPhone. Det hender nemlig at de ikke godtar JetCarrier-adresser eller norske kredittkort.
Det kan også hende at du må fortolle telefonen, og da kan det fort bli dyrere enn du hadde tenkt deg.

Lås opp telefonen

iPhone selges med et svinedyrt abonnement fra amerikanske AT&T, noe som gjør det nødvendig å låse opp telefonen til å kunne bruke andre operatører - såkalt "Jailbraking".
Dette kan du gjøre på en iPod Touch også, for å få muligheten til å legge inn tredjeparts programvare.

Bloggen Lifehacker har laget en flott guide til hvordan du kan låse opp iPhone og iPod Touch på under ett minutt, ved hjelp av et program kalt ZiPhone. Det finnes også andre oppskrifter på hvordan du kan gjøre det, men ZiPhone er kanskje den enkleste.

Garanti

Problemet med å importere eller kjøpe en iPhone for å bruke den i Norge, er at du mister garantien. I praksis betyr dette at dersom noe skulle bli ødelagt på telefonen din, ender du opp med en svart klump du ikke kan bruke til annet enn brevpressing.

Derfor bør du vurdere om det er verdt risikoen før du kjøper.

Har du kjøpt en iPhone fra USA? Del dine erfaringer med andre lesere i debatten under!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer