Få faner i OSX' Finder

Egentlig er det litt rart at dette ikke allerede er bakt inn i OSX.

Med TotalFinder får du fanevisning i Finder for OSX.
Med TotalFinder får du fanevisning i Finder for OSX. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av og til snubler man over en godbit av et program der man tenker hvorfor kommer ikke dette som standard i operativsystemet?

Vi har tidligere sett på 10 gratisprogrammer som burde ha fulgt med Windows (riktignok var det fortsatt Windows XP som gjaldt den gangen), og da vi testet TotalFinder denne uka, fikk vi nettopp følelsen av at dette burde ha vært standard funksjonalitet fra Apples side.

Vi er blitt vant med faner gjennom nettlesere, men fortsatt er Finder (filutforskeren i OSX) basert på enkeltvinduer for hver mappe du har åpen. Det er dette TotalFinder først og fremst adresserer, ved å gi deg en fanedeling av Finder slik at du lett kan navigere mellom åpne mapper uten å ha mange vinduer åpne.

Imidlertid er det flere andre småting som gjør TotalFinder til et meget godt produkt. For det første kan du kjapt trykke cmd-u for å vise innholdet i to mapper side om side, slik at du kan dra objekter fra A til B. Du kan også aktivere visor; en funksjon som gjør at du kan sprette opp et Finder-vindu med en hurtigtast fra hvor som helst.

I tillegg er det mulig å endre på innstillingene slik at undermapper alltid vises før filene når du ser på innholdet i en mappe, samt et par andre småfunksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer