Få fart på hjemmenettet - Del 1

De fleste kan enkelt mangedoble hastigheten. Her ser du hvordan.

Få fart på hjemmenettet  - Del 1
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 tenker de færreste på å legge nettverkskabler i huset. De fleste har trådløst nettverk, og er fornøyd med det. Det er glimrende til surfing på nettet, men så snart det dreier seg om overføring av større datamengder mellom datamaskiner i huset, streaming av HD-video og andre tyngre jobber, blir trådløst for spedt.

For andre er det derfor kun gigabit LAN - 1000 Mbps - som gjelder. Og da snakker vi om overføringshastigheter mellom datamaskiner, mediespillere og nettverksdisker på 50-60 MB i sekunder, gjerne mer. Begrensningene ligger da ikke lenger i selve nettet, men i maskinvaren som er tilkoblet.

Slik gjør du det

I vårt eksempel har vi laget en enkel modell. Vi har to datamaskiner som begge er tilkoblet en ruter. De fleste bredbåndsrutere, som vår fra Netgear, klarer imidlertid ikke å overføre mer enn maks 100 Mbit via den innebygde svitsjen.

Hvis PC-ene hadde vært noen år gamle, hadde de sannsynligvis ikke støttet høyere hastighet de heller, og da ville vi oppnådd en maks-hastighet på 11-12 MB pr sekund. Det holder i lange baner til streaming av musikk og video (også det meste av aktuell HD-oppløst materiale, men når det er snakk om overføring av flere gigabytes med data på kortest mulig tid, blir det for dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer