Få full kontroll over ZIP-filene

Gjør ZIP-filene til diskstasjoner, og jobb enkelt med innholdet i komprimerte arkiver.

ZIP-STASJON: Innholdet i denne ZIP-filen dukker opp som en egen stasjon i Utforsker. Dermed kan du bla gjennom bildene som om de lå på hvilkens som helst disk eller minnepinne.
ZIP-STASJON: Innholdet i denne ZIP-filen dukker opp som en egen stasjon i Utforsker. Dermed kan du bla gjennom bildene som om de lå på hvilkens som helst disk eller minnepinne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stasjonsbokstaver i filbehandleren kan være en effektiv metode å få rask tilgang til disker, minnepinner, partisjoner og nettverksstasjoner. Men stasjonsbokstaver kan også peke til spesielle mapper (opprettes ved å bruke SUBST-kommandoen) samt vise innholdet i virtuelle disker, for eksempel ISO-arkivfiler.

Visste du forresten at Windows Utforsker (Nå: Filutforsker) i Windows 8 og 10 allerede har innebygd støtte for virtuelle CD-er og DVD-er i form av ISO-arkivfiler?

Det er bare å høyreklikke disse arkivfilene, og velge Åpne i - Windows Utforsker:

... og så dukker innholdet opp som en egen stasjonsbokstav, og kan behandles som hvilken som helst annen CD eller DVD:

Les også: Se de skjulte nyhetene i den første store Windows 10-oppdateringen

Også for ZIP

Men hva om du kunne gjøre det samme med andre arkivtyper? For eksempel ZIP-filer? Joda, du kan vise innholdet i ZIP-filer direkte i Utforsker, men det er begrenset hva du kan gjøre med det uten å pakke innholdet ut.

Det kan være mange situasjoner der det kunne vært praktisk å få full tilgang: For eksempel hvis du får en ZIP-fil med mange bilder, som du ønsker å bla gjennom uten å måtte pakke ut innholdet først. Mange dataprogrammer kommer også som ZIP-filer, og lar seg ikke installere før du har pakket ut alt innholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer