Få kablene opp fra gulvet

Og denne løsningen er både effektiv og billig.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURTIGTIPSET: Får du dårlig samvittighet når du kikker under pulten din? Da er du ikke alene. Mange av oss har et sant kaos under der, med ledninger og forgreninger i et slags kaotisk sammensurium.

Særlig heldig er det slett ikke. Slike floker er gjerne noen saftige støvsamlere, og det kan være en temmelig kronglete jobb å sørge for at det blir rent og pent uten å risikere å nappe ut både det ene og det andre.

Billig og effektivt

DinSide har omtalt ledningssamlere og oppheng ved flere tidligere anledninger, men sjelden har vi sett en rimeligere løsning enn Blanken fra IKEA. Det er egentlig en hylleløsning beregnet for bad vi snakker om, og den leveres med såpeholder for den nette sum av kroner 29,-:

Som skapt for kabler

Hyllen har kjekke åpninger i begge ender som kan brukes til å lede kablene inn og ut, og kan enkelt monteres under bordet ved hjelp av vanlige skruekroker. I vårt tilfelle brukte vi to kroker bak, og én i front. Dermed kan hyllen enkelt vippes ned ved behov for å legge på plass flere kabler:

Det er en god idé å løsne alle kablene til PC, skjerm og høyttalere først, for så å trekke dem gjennom hylla én etter én. Start med strømforgreningen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer