Få maksimalt ut av ditt trådløse nett

En ny enhet og fem minutter. Det var alt jeg trengte på å mangedoble ytelsen på mitt trådløse nett. Fristet? Her er oppskriften.

Få maksimalt ut av ditt trådløse nett
Publisert
Sist oppdatert

Føler du at du får den surfehastigheten du betaler for?

Det gjorde ikke jeg.

I mitt tilfelle varierte nemlig hastigheten stort, avhengig av om jeg satt tilkoblet via kabel eller brukte det trådløse nettverket. Kablet nett gikk altså lynkjapt, mens det trådløse nett var betydelig tregere.

Og siden nettverksoppsett er noe av det kjedeligste jeg vet, trodde jeg lenge at det skulle være slik.

Men slik behøver det heldigvis ikke å være, og i mitt tilfelle var det en enkel trestegsplan som måtte følges:

Trinn 1: Skaff ny ruter

Som Altibox-kunde hos Viken Fibernett brukte jeg opprinnelig den innebygde ruteren som fulgte med selskapets hjemmesentral (Denne har produktkode CPL7).

I følge DinSides tester har imidlertid dagens rutere fått langt bedre kapasitet i trådløst nett enn tidligere. Det er noe man bør utnytte.Arbeidshypotesen var altså at en ekstern ruter ville være langt raskere enn den innebygde ruteren, og første trinn var derfor å slå av den innebygde ruteren. Dette var heldigvis enkelt å gjøre i oppsettet for hjemmesentralen fra Viken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer