Få mer plass på skjermen!

Som ny PC-bruker er det ikke opplagt å komme på tanken at skjermen din har mer plass enn det ser ut til. Men de aller fleste PCer leveres fortsatt med en skjerminnstilling som sløser med plassen. Lær hvordan du med et enkelt håndgrep kan få skjermen din til å vise atskillig mer informasjon.

Publisert

Er du en erfaren PC-bruker, er dette tipset ikke for deg. Men er du fersk i PC-verdenen, har du antagelig mest erfaring fra TV-skjermen. Fjernsynsbildet er som kjent like stort hele tiden, og apparatet har ingen knapper du kan skru på for å få se mer av den afrikanske savannen eller hva som egentlig skjuler seg under bordet til programlederen. Men det har PCen din - eller rettere sagt, operativsystemet!

Sjekk oppløsningen

Alt du ser på skjermen din er bygget opp av små bildepunkter eller piksler. Hvert bildepunkt kan ha et visst antall farger fra sort til hvitt, og det totale antallet bildepunkter bestemmer hvor mye det er plass til å vise på skjermen.

Produktet av bildepunkter i vannrett og loddrett retning kalles skjermens oppløsning. Når du installerer Windows, velger den automatisk en skjermoppløsning på 640 x 480 punkter. Det er også vår erfaring at de aller fleste PCer som leveres med Windows ferdig installert, bruker denne standardoppløsningen.

Problemet er at så godt som alle PC-brukere nå har en skjerm på minst 15 eller 17 tommer. På slike skjermer kan du trygt bruke en høyere oppløsning. Hvert enkelt bildepunkt blir da mindre, men innholdet på skjermen vil også oppleves som skarpere og finere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer