Få mer ut av batteriet

Her er tipsene som kan gjøre underverker med din bærbare PCs batterilevetid.

Få mer ut av batteriet
Publisert
Sist oppdatert

I mange, mange år har vi ventet på den o'store brenselcellerevolusjonen - men vi må nok fremdeles belage oss på å holde ut med tradisjonelle batterier i overskuelig fremtid.

I mellomtiden utvider vi stadig bruksområdene for bærbare og datamaskiner generelt. Trådløse nett og mobilt bredbånd gjør Internett mer tilgjengelig, og de små modellene gjør det langt mer fristende å dra med seg en bærbar hvor enn vi skal.

Så med en typisk batterilevetid på mellom to og fem timer for modeller myntet på vanlige brukere er det greit å kunne triksene - blinking og piping på grunn av lite strøm gjør fort slutt på surfemoroa.

Derfor har vi her samlet ti gode tips for å kunne få mer ut av batteriet ditt. Ikke alle rådene er like viktige, men til sammen snakker vi fort om en time eller to spart - og som bonus får du også mindre viftestøy.Tips 1: Ha en plan (du kan leve med)Strømalternativer, strømoppsett, strømstyringsplaner! Kjært barn har mange navn, men poenget er det samme - å spare på strømmen når din bærbare ikke er tilkoblet strømnettet. Sørg for at skjermen og harddisken slår seg av etter noen minutter med inaktivitet, og at hele maskinen går i ventemodus dersom den blir stående for lenge uten at noe skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.