Få mer ut av iPad-en

Slik får du smarte utskrifter.

Jovisst er det mulig med utskrift, og det er langt enklere enn fra PC. Om du har en kompatibel skriver, riktig nok. Den gode nyheten er at det begynner å bli ganske mange av dem nå.
Jovisst er det mulig med utskrift, og det er langt enklere enn fra PC. Om du har en kompatibel skriver, riktig nok. Den gode nyheten er at det begynner å bli ganske mange av dem nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterhvert som app-utvalget blir bedre og bedre, dekkes stadig flere av de digitale behovene våre på iPad eller andre nettbrett. Ofte viser nettbrettløsningene seg både å være enklere, penere og kjappere enn om vi skulle brukt PC-en, er vår erfaring.

Men på noen punkter henger nettbrettene etter PC-en, ett av dem er tilkoblingsmuligheter til annet datautstyr, for eksempel skrivere. Men har du en iPad og en nyere, trådløs skriver, er det håp. Selv modeller til noen få hundrelapper har nå støtte for utskrift fra iPad, for eksempel HP Photosmart 5510.

Mange modeller støtter det

Kort fortalt: Du trenger en skriver som støtter AirPrint-protokollen, og den må være koblet til det samme trådløse nettet som iPad-en. Både Brother, Canon, Epson, HP og Lexmark støtter AirPrint nå. Du finner en fin, oppdatert oversikt over støttede skrivere hos Apple.

En stor fordel i forhold til tradisjonell driverinstallasjon på PC med tilhørende programmer du aldri kommer til å bruke, trenger du ikke å installere noe som helst på iPad-en for å kunne skrive ut til en AirPrint-kompatibel skriver.

Ulempen er at du har begrenset mulighet til å påvirke størrelse (for eksempel på bildeutskrifter), papirtype og kvalitet. Men til raske utskrifter av dokumenter og ikke minst nettsider, er dette mer enn godt nok i de fleste tilfellene.

Slik gjør du det

En rekke applikasjoner har støtte for utskrifter, og denne funksjonen ligger som regel under "send-til"-symbolet:

Få mer ut av iPad-en


Første gang du velger "skriv ut", vil iPad-en lete etter kompatible skrivere på nettverket. Deretter er det bare å velge antall kopier, og skrive ut:

Få mer ut av iPad-en


Tips: Utskrift av nettsider - uten reklame

Hvis du har oppdatert iPaden din til iOS 5, har du kanskje lagt merke til denne knappen i adresselinjen i nettleseren Safari:

Få mer ut av iPad-en


Trykker du den, får du ikke bare en lesevennlig utgave av nettsiden eller artikkelen, den blir også utskriftsvennlig. Her ser du resultatet etter utskrift av den aktuelle artikkelen fra Aftenposten.no:

Få mer ut av iPad-en


En fotoutskrift blir foreløpig seende slik ut:

Få mer ut av iPad-en


Her savner vi mulighet til å sette størrelse, papirtype, kvalitet etc. Forhåpentligvis er det på plass i fremtdige oppdateringer av iOS og AirPrint.

AirPrint er også støttet av nyere utgaver av iOS for iPhone.

Samleside: Nettbrett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer