Få mer ut av minnepluggen

De små og populære USB-pluggene kan også brukes til mer enn å holde filer.

Publisert
Sist oppdatert

USB-stick, USB-penn, USB-flash, USB-brikke, minnepenn, minnebrikke, minneplugg, minnepinne... det er mange navn på disse små enhetene som kommer i forskjellige størrelser og former.

Mange navn tyder på popularitet, som igjen blant annet kan tilskrives at de er svært enkle å ta i bruk - på moderne datamaskiner er dette så "plug and play" som det kan få blitt. Her er det ingen installering av drivere eller programvare for å overføre filer, det er bare å koble den til og gjøre det.

I tillegg til å være brukevennlige selv for de uten nevneverdige datakunnskaper er minneplugger også blitt billige. I skrivende stund koster pinner med en gigabyte kapasitet ned mot en femtilapp i diverse nettbutikker.

Men du trenger på ingen måte nøye deg med en skarve gigabyte dersom du ønsker å ha med deg litt data - de kommer tross alt i kapasiteter opp til 32 GB.

Men hva skal du nå egentlig bruke denne minnepluggen til da? Vel, avhengig av dine ønsker og behov finnes det en rekke bruksområder.

Filfrakter

Det kanskje vanligste er å bruke en minnepluggene for å enkelt ta med seg filer fra en datamaskin til en annen. Overføring av filer til og fra en minneplugg går kjapt og er ukomplisert. Siden mange minneplugger er såpass små i størrelse får de også lett plass i bukselomma eller på nøkkelknippet - du har den altså alltid med deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer