Få orden på Winduene dine

Har du stor PC-skjerm? Kanskje to store skjermer? Actual Windows Manager hjelper deg med å få orden og oversikt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har alltid hatt sans for flere skjermer, helt siden vi brukte en Mac SE med ekstern 19-tommers svarthvitt skjerm i 1988. Da støtte for dette ble standard i Windows mange år senere med Windows 98 fikk vi gleden av å bruke begge skjermene våre også der.

Etter hvert som skjermteknikken har blitt bedre, billigere og mer kompakt har skjermflaten vokst fra 15 og 17-tommer CRT i 1998 til to 24-tommere LCD. Større skjermer enn dette har vi foreløpig ikke behov for, men man skal aldri si aldri...

Uansett, så mye skjermplass gjør at du er nødt til å administrere vinduer, endre størrelse og plassering etter som hva man jobber med. Det er ikke så veldig gøy, det blir faktisk kjedelig i lengden.

Tenk om programmviduene dukket opp på i valgt størrelse på faste plasser i stedet for et tilfeldig sted i fullskjermmodus?

Det finnes verktøy for slikt, og vi har funnet et av de mer avanserte: Actual Windows Manager.

Avansert og enkelt

Programmet lar deg styre håndtering av vinduene ned til minste detalj, faktisk kan hvert element som programvinduet består av manipuleres.

Men du beøver ikke gå så langt ned i materien for å oppnå et mer behaglig og effektivt vindusmiljø.

Få orden på Winduene dine
Få orden på Winduene dine
Du kan bare starte opp programmene du vil bruke i ditt arbeidsmiljø, plassere programvinduene og justere størrelsen. Så setter du opp regler i Actual Windows Manager ved å velge parametergruppe. Der drar du "føleren" over til programvinduet du har valgt og så registreres innstillingene for plassering etc.

Få orden på Winduene dine


Etter at du har gjort dette er det bare å lagre oppsettet. Så vil programmvinduene innta sine faste plasser neste gang du starter programmene.

Du kan også låse plasseringene, gjøre vinduer gjennomsiktige, endre prioritering av bruken av prosessorresursser og mye annet.

Programmet koster 49.95 dollar og er for tiden "på tilbud", nedsatt fra 129.80 dollar. Du finner hjemmesiden her

Du kan - eller bør - laste ned en prøveversjon hvor alle egenskapene fungerer i 60 dager. Programmet fungerer på følgende versjoner av Windows: Windows 95/98/ME/2000/XP/2003/Vista .

Det finnes også flere andre programmer på dette nettstedet.

(Publisert første gang mars 2008)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer