Få tilbake det gamle meldingsvinduet i Gmail

Synes du også det nye meldingsvinduet suger? Her er løsningen.

BEDRE ELLER IKKE? Det nye meldingsvinduet i Gmail legger seg over innboksen slik at du enkelt kan gjøre andre ting samtidig som du skriver epost. Ikke alle synes det er noe praktisk. Foto: Kirsti Østvang
BEDRE ELLER IKKE? Det nye meldingsvinduet i Gmail legger seg over innboksen slik at du enkelt kan gjøre andre ting samtidig som du skriver epost. Ikke alle synes det er noe praktisk. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i fjor at Google endret hvordan meldingsvinduet i Gmail ser ut.

I stedet for å åpne en egen side når du skal skrive en epost, ble det åpnet som en liten boks nederst i høyre hjørne. Det skulle være mer praktisk, og blant annet ville man kunne skrive flere meldinger samtidig.

Ikke alle var like enige i det. Det var en stund mulig å bruke det gamle meldingsvinduet, men nå har Google fjernet denne muligheten fullstendig. Til manges store frustrasjon.

Les også: Gmail får smartere innboks

Internet Explorer 8-trikset

Alt håp er imidlertid ikke ute, først og fremst for deg som bruker Chrome eller Internet Explorer 8. Det gamle meldingsvinduet er nemlig fortsatt tilgjengelig i Internet Explorer 8, fordi det nye grensesnittet ikke støttes av denne nettleser-versjonen.

Så trikset er da å endre den såkalte user agent-innstillingen i nettleseren din, slik at Gmails servere tror du bruker IE 8.

Installer et nettleser-tillegg

Retro Compose for Gmail og Classic Gmail Compose er to nettleser-tillegg for Chrome som gjør det for deg. Førstnevnte, Retro Compose for Gmail, gir deg knapp som lar deg enkelt svitsje mellom det gamle og det nye meldingsvinduet, mens sistnevnte, Classic Gmail Compose, bare viser meldingsvinduet i sin gamle form.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer