Få tilbake slettede bilder

TIPS: Var du uheldig og slettet bilder fra digitalkameraet ved en feiltakelse? Disse gratisprogrammene gjenoppretter dem. (publisert første gang 2006)

Få tilbake slettede bilder
Publisert
Sist oppdatert

Tap av verdifulle data er noe mange opplever fra tid til annen, og opplevelsen er like ubehagelig hver gang. Virus er én av mange årsaker, men i praksis skyldes de aller fleste datatap vår egen uforsiktighet. Gode rutiner for backup hjelper naturligvis, men når tok du backup sist?

Økende problem

Etter at digitalalderen også nådde fotografens verden, har folk flest for alvor fått verdifulle filer som er uhyre trasige å miste. Problemet minsker ikke akkurat når mange ferske digitalkameraeiere har liten eller ingen erfaring med PC-bruk og filbehandling. Det merker vi i DinSide Data godt. Hver eneste uke får vi flere henvendelser fra fortvilte lesere som har vært uheldig og slettet bilder fra minnekort, ja endogtil hele fotosamlinger er tilsynelatende blitt borte med et uheldig tastetrykk.

Heldigvis er det sjelden at skaden er uopprettelig. Når du trykker på slette-tasten blir bildene normalt ikke fysisk borte fra lagringsmediet. Dersom de slettede filene lå lagret på en harddisk, blir de i de fleste tilfellene bare flyttet til papirkurven. I såfall er det en enkel affære å gjenopprette dem, ved å åpne papirkurven og høyreklikke på bildene du vil gjenopprette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer