Få velger PC med berøringsskjerm hos Komplett og Elkjøp

To av Norges største dataleverandører tror de vet årsaken.

Windows 8 kommer med store "fliser" som er enkle å treffe med fingertuppene. Men er det slik vi ønsker å jobbe på en PC? Foreløpig er ikke interessen så stor som Microsoft og PC-produsentene hadde håpet. Foto: DinSide.no
Windows 8 kommer med store "fliser" som er enkle å treffe med fingertuppene. Men er det slik vi ønsker å jobbe på en PC? Foreløpig er ikke interessen så stor som Microsoft og PC-produsentene hadde håpet. Foto: DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Microsoft lanserte Windows 8 for over et år siden, var det med klokkertro på at det neste store på PC-fronten var berøringsfølsomme skjermer. Sentralt i operativsystemet var et nytt grensesnitt som først og fremst var laget med tanke på berøringsskjermer, noe selskapet har måttet tåle mye kritikk for i etterkant. Det førte blant annet til at Windows 8.1 ble mer tastatur- og musevennlig.

PC-produsentene fulgte imidlertid opp, og har det siste året lansert en rekke modeller med berøringsskjermer, mange av dem er testet her på DinSide.no.

Det er bare ett problem: Interessen i markedet for slike løsninger er lunken. Det skrev vi blant annet om i denne artikkelen: Skuffende interesse for berøring.

Les også: Kommentar: For enkelt å skylde på Microsoft

Ingen med berøring på topp 10

På Kompletts liste over de 10 mest solgte PC-er finnes den 5. desember 2013 ikke en eneste med berøringsskjerm.

– Mange av Kompletts kunder befinner seg i business- eller gaming-segmentet, og her er ikke berøringsskjermer så viktig, sier Anton Hagberg hos Komplett, som antar at rundt 15-20 prosent av PC-ene de selger nå kommer med berøringsskjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer