Faber Toys

Programmet som gir deg oversikt over alle prosessene som kjører i Windows. Du kan blant annet bruke programmet til å avslutte prosesser som henger.

Publisert
Sist oppdatert

Opplever du redusert Windows-ytelse, kan det skyldes at en eller flere prosesser henger, men dette er ikke uten videre lett å observere. Det er her programmet Faber Toys kommer inn.

Prosess-kontroll

Ordet prosess brukes i denne sammenhengen om et kjørende program og alle aktiviteter i Windows som er nødvendige for at det aktuelle programmet kan kjøres. Når en prosess henger, betyr det at ikke alle aktiviteter som kan knyttes til et bestemt program, har latt seg avslutte.

Oppgavebehandling er et innebygd program i Windows som kan brukes til å avslutte prosesser. Hvis du høyreklikker på oppgavelinjen nederst på skjermen, eller bruker hurtigtasten CTRL-ALT-DEL, kan du klikke deg videre til Oppgavebehandling. Velg arkfanen prosesser, klikk på en av prosessene og klikk videre på Avslutt prosess. Du vil da få opp følgende advarsel:

Du må med andre ord være forsiktig med hvilke prosesser du avslutter. Avslutter du prosesser som ikke bør avsluttes, risikerer du tap av data.

Avansert oppgavebehandling

Faber Toys er et gratis alternativ som gjør det samme som Oppgavebehandling, men har en rekke tilleggsfunksjoner. Du får blant annet mer detaljert informasjon om hver enkelt prosess, og kan også bestemme hvilke programmer som skal starte samtidig med Windows.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer