Facebook åpner bildebutikk

Nå selges bildene dine for en dollar pr stk.

Facebook åpner bildebutikk
Publisert
Sist oppdatert

Dette var DinSides aprilspøk i går, så pust ut. Facebook har ikke tenkt til å selge bildene dine; i hvert fall ikke ennå. Den omtalte protestgruppen lenger ned var også en del av spøken :)

Facebook sliter fortsatt med å gå i pluss på annonsesalg alene og har nå foretatt et kontroversielt grep - på en konferanse i San Fransisco i går, kunne grunnlegger Mark Zuckerberg avsløre nyheten om at Facebook senere denne uken lanserer den nye tjenesten Facebook ImageBase, der alle bilder som ikke er merket private selges for $0.99 pr stk.

Dermed er skrekkscenarioet vi skisserte i artikkelen "Og dette skrev du under på?" et faktum, der vi gikk Facebooks bruksvilkår i sømmene, og det var sannsynligvis baktanken da Facebook bare for noen uker siden endret bruksvilkårene til store protester.

Det betyr at flere hundre millioner bilder er tilgjengelige fra dag én, og at Facebook over natten nå har verdens største bildedatabase til salgs.

Tjenesten er allerede rullet ut til et fåtall brukere, og vi er blant de som allerede har fått tilgang til fototjenesten. Det som overrasker oss mest, er at bildene som selges ofte har høy oppløsning - selv om bildene vises med redusert oppløsning og kvalitet i selve nettjenesten, har Facebook hele tiden tatt vare på filene brukerne har lastet opp, og derfor kan mange av bildene også brukes til print, plakater o.l. Det er heller ingen bruksbegrensning på bildene, og det er ikke nødvendig å kreditere fotografen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.