Facebook blir ny - igjen

Forandring fryder. Eller?

Facebook blir ny - igjen
Publisert
Sist oppdatert

Forrige gang Facebook la seg under kniven og gjennomgikk en ansiktsløftning var det langt fra alle som var like fornøyd. Misnøyen var så utstrakt at det ble dannet en rekke protestgrupper som hadde til hensikt å få den kjente sosiale nettverkstjenesten til å snu, men Facebook klamret seg fast og løftet ble værende.

Et drøyt halvår seinere er det på an igjen. Her er de viktigste forandringene.

Filter

Facebook kjenner garantert at kvitretjenesten Twitter puster dem i nakken, derfor inneholder det nye designet blant annet en filter-funksjon som rensker opp i den kontinuerlige nyhetsstrømmen som i dag truer med å oversømme forsida.

Filteret er lokalisert i venstremargen, og gjør blant annet at du ved et tastetrykk kan se bare bilde- eller lenkestrømmen. Det er også mulig å kategorisere vennene dine i henhold til bestemte kriterier, for eksempel "kolleger", "bestevenner" eller "tapere jeg aldri vil bli sett offentlig med", slik at du kan lage filter som bare slipper gjennom informasjon om hva på arbeidsplassen din holder på med.

Enklere å dele

De såkalte forespørslene, som i dag holder til øverst til høyre, gjøres mindre framtredende og plasseres i det nye designet like over det photoshoppa profilbildet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer