Hvem bruker Facebook?

- Facebook er et «gamlismedium»

Færre bruker Facebook, og særlig den yngre garde dropper det sosiale mediet.

POPULARITETSFALL: Ny undersøkelse viser at flere brukere svikter Facebook, spesielt de unge. Foto: Wilfredo Lee/AP/NTB Scanpix.
POPULARITETSFALL: Ny undersøkelse viser at flere brukere svikter Facebook, spesielt de unge. Foto: Wilfredo Lee/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Jeg mener dette er en dramatisk utvikling. Det sier noe om at Facebook har mistet grepet, spesielt blant unge, og har på rekordtid blitt et «gamlismedium», sier markedsdirektør Ingvar Sandvik i Kantar Media til Kampanje.com.

En undersøkelse Kantar Media gjennomførte i desember viser at hele 43 prosent av befolkningen i alderen 15 til 29 år bruker mindre tid på Facebook, mens bare seks prosent i sier de bruker Facebook mer.

Menn og unge er mindre aktive

Samtidig viser undersøkelsen at 74 prosent av befolkningen bruker Facebook daglig, en nedgang fra 79 prosent ett år tidligere. 28 prosent svarer at de bruker Facebook mindre, mens 18 prosent sier de bruker mer tid på plattformen.

Spesielt menn bruker Facebook mindre enn før.

Halvparten av ungdommene sier de publiserer færre statusoppdateringer enn for ett år siden.

Mobilen drar opp internettbruken

En annen del av undersøkelsen dreier seg om bruk av Internett.

Her svarer hele 55 prosent at de bruker for mye tid på nettet, mens 16 prosent sier de bruker mer enn seks timer på internett daglig, og mobiltelefonen er hovedårsaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer