Facebook for alle?

Det gjelder å holde tunga rett i munnen når du blir bedt om å revurdere personvern-innstillingene.

ENDRER INNSTILLINGEN: Facebook gjør forandringer på sikkerhetsinnstillingene. Bør du krysse av for "alle"?
ENDRER INNSTILLINGEN: Facebook gjør forandringer på sikkerhetsinnstillingene. Bør du krysse av for "alle"? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten hver gang Facebook gjør forandringer på enten utseendet eller funksjonaliteten, begynner deler av det 350 millioner store brukeruniverset å murre. Hvis de både endrer utseendet og funksjonaliteten, går murrelyden over til høylytt misnøye.

Forandringene som Facebook ruller ut for alle sine brukere akkurat nå er ikke spesielt synlige, men de kan bli veldig synlige hvis du velger å forandre på noe. Krysser du av "feil", blir nemlig mye av det du foretar deg på det ekstremt populære sosiale nettverket tilgjengelig for Google - og er det tilgjengelig for Google er det som kjent tilgjengelig for absolutt alle internettere.

Les også: Lurt av falske venner på Facebook

Alle eller ingen?

Første gang du logger deg på vil du blant annet få beskjed av Facebook om at de "innfører noen endringer for å gi deg bedre kontroll over informasjonen din og hjelpe deg å holde kontakten med vennene dine."

Personvernsiden har blitt forenklet, slik at det skal være enklere enn før å styre hvem som får lese hva på profilen din. Velger du "Fortsett til neste trinn" får du anledning til å forandre personverninnstillingene, eller simpelthen bare beholde innstillingene slik de var før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer