Facebook introduserer Places

...men foreløpig må nordmenn vente.

Nå vil Facebook vite hvor du er.
Nå vil Facebook vite hvor du er. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange ukene siden vi skrev om lokasjonsbaserte nettjenester som Gowalla og FourSquare, som har stor suksess om dagen der brukerne i hovedsak rapporterer om hvor de er.

Selvsagt må Facebook også kaste seg på denne bølgen, og i natt norsk tid ble Facebook Places annonsert. Med Places kan Facebook-brukere rapportere til vennene sine om hvor de befinner seg, og samtidig tagge hvilke andre venner som eventuelt er med dem.

Samtidig får utviklere tilgang til et Places-API (et funksjonsbibliotek det går an å programmere mot), og eksisterende aktører kan derfor bake inn funksjonalitet i Facebook enda mer elegant enn til nå.

iPhone-applikasjonen til Facebook ble i så måte oppgradert i samme slengen, men selv om også den norske versjonen er oppgradert, er tjenesten foreløpig kun tilgjengelig i USA.

...men hva med personvernet?

Den nye funksjonen vil selvsagt komme også hit til landet etter hvert, så det er bare å begynne å ta stilling til om dette er noe du vil være med på med en gang.

Én ting er at du kan velge å dele hvor du befinner seg, men det er ikke nødvendigvis så greit at andre venner kan fortelle resten av verden hvor du befinner deg nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer