Facebook lar deg tagge i statusfeltet

Igjen er Twitter inspirasjonen.

Facebook lar deg tagge i statusfeltet
Publisert
Sist oppdatert

For et drøyt år siden ble Facebook lansert i ny drakt, og tidligere i år kom nok en oppdatering, der Facebook tydelig hadde fått øynene opp for Twitters suksess der nyhetsstrømmen ble oppdatert i sanntid.

Nå har de plukket enda et element fra Twitter - såkalte mentions. Tidligere har du hatt muligheten til å tagge andre venner i bilder du har lastet opp, og nå kan du gjøre det i statusoppdateringsfeltet.

Slik tar du Facebook-vennene dine på fersken

Som med Twitter er det krøllalfaen (@) som gjelder. Trykker du denne knappen mens du skriver i statusfeltet, får du opp en nedtrekksliste med venner som snevres inn etter hvert som du skriver:

Facebook lar deg tagge i statusfeltet


Resultatet blir at hele navnet angis, med lenke til profilen:

Facebook lar deg tagge i statusfeltet


Dersom du har aktivert e-postvarslinger får du beskjed når noen har tagget deg i en statusmelding, og du kan også fjerne taggingen på samme måte som du kan med bilder andre har tagget deg i. Merk imidlertid at det ikke er mulig å tagge folk i kommentarer.

Facebooktriksene du ikke kunne

Så spørs det, da, om den neste logiske funksjonen vil bli å kopiere Twitters retweet-funksjon (videresending).

(For ikke å nevne at det snart er på tide at @ blir en egen knapp også på Windows-tastaturer.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer