Facebook lar deg tagge i statusfeltet

Igjen er Twitter inspirasjonen.

Facebook lar deg tagge i statusfeltet
Publisert
Sist oppdatert

For et drøyt år siden ble Facebook lansert i ny drakt, og tidligere i år kom nok en oppdatering, der Facebook tydelig hadde fått øynene opp for Twitters suksess der nyhetsstrømmen ble oppdatert i sanntid.

Nå har de plukket enda et element fra Twitter - såkalte mentions. Tidligere har du hatt muligheten til å tagge andre venner i bilder du har lastet opp, og nå kan du gjøre det i statusoppdateringsfeltet.

Slik tar du Facebook-vennene dine på fersken

Som med Twitter er det krøllalfaen (@) som gjelder. Trykker du denne knappen mens du skriver i statusfeltet, får du opp en nedtrekksliste med venner som snevres inn etter hvert som du skriver:

Resultatet blir at hele navnet angis, med lenke til profilen:

Dersom du har aktivert e-postvarslinger får du beskjed når noen har tagget deg i en statusmelding, og du kan også fjerne taggingen på samme måte som du kan med bilder andre har tagget deg i. Merk imidlertid at det ikke er mulig å tagge folk i kommentarer.

Facebooktriksene du ikke kunne

Så spørs det, da, om den neste logiske funksjonen vil bli å kopiere Twitters retweet-funksjon (videresending).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer