Facebook med store oppdateringer

Mark Zuckerberg åpnet den årlige F8-konferansen med å presentere mange store endringer.

Facebook med store oppdateringer
Publisert
Sist oppdatert

Facebooks årlige utviklerkonferanse, F8, åpnet som vanlig med en såkalt keynote fra Mark Zuckerberg.

Og han gikk rett på sak – profilsiden får en komplett overhaling med et konsept kalt timeline.

Dette har Facebook-teamet jobbet med et helt år, der profilsiden blir fullstendig forandret. Mulighetene til å sette sitt personlige preg på siden er langt større, og profilsiden blir mer "intelligent".

Statusoppdateringer, bildeopplastinger etc. blir ikke bare postet i en kronologisk reversert liste – det nyeste blir som regel å finne på toppen, men Facebook sorterer innholdet smartere slik at høydepunktene fra tidligere også blir prioritert på profilsiden.

Det betyr at du også kan legge til ting som har skjedd for lenge siden. Du kan for eksempel laste opp bryllupsbildene og koble dem til når de ble tatt, og en ny kartfunksjonalitet viser på et kart alle stedene du har vært mens du har oppdatert Facebook.

Apps får også en mer sentral rolle i denne timeline-visningen. De kan lage rapporter som kan vises på din tidslinje – stikkordet er "mer oppsummering, mindre detaljer". I følge Zuckerberg er det langt mer interessant å se oppsummeringer enn en laaang liste med enkeltinnslag. For eksempel kan treningsappen Runkeeper vise de siste 10 løpene dine på et kart i stedet for at hvert løp ligger spredt nedover i den lange listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer