Facebook og Twitter tar over

De sosiale nettverkstjenestene danker ut en gammel klassiker.

Facebook og Twitter tar over
Publisert
Sist oppdatert

Det er kjent sak at Facebook og Twitter har gjort et solid innhogg i folks tidsbruk på nettet, men nå har markedsundersøkerne hos Nielsen Online tallfestet bruken - og de to sosiale nettverkstjenestene er i ferd med å danke ut en gammel traver.

Eposten er nemlig på vikende front.

Kraftig vekst

Undersøkelsen omfatter ni land, og ifølge Nielsen innehar sosiale nettverkstjenester og blogger nå fjerdeplassen hva online-aktivitet angår, som vil si at den opptar nesten ti prosent av tiden vi tilbringer på nettet.

Veksten er enorm, og sosialtjenestene (som naturligvis ikke inkluderer NAV) vokser dobbelt så raskt som fire andre store nettsegmentene - søk, nettportaler, PC-programvare og epost.

Mobilbruk

Nielsen har også regnet seg fram til at tre av 10 nettbrukere er innom Facebook hver måned i de ni undersøkelseslandene, og de ser også en klar indikasjon på at mobiltelefonen blir en større og større bidragsyter i forhold til tiden som brukes online.

I Storbritannia besøker for eksempel 23 prosent av alle som bruker internett via mobilen én eller flere av de medlemsbaserte nettverkstjenestene, en økning på 249 prosent sammenliknet med året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer