Facebook pusser opp - igjen

Frydes du over forandringer? Da vil du kanskje like dette.

EN NY DAG, ET NYTT FACEBOOK: Nok en redesign preger i dag Facebook for mange brukere. Men ikke alle. Her er den nye bursdagsoversikten.
EN NY DAG, ET NYTT FACEBOOK: Nok en redesign preger i dag Facebook for mange brukere. Men ikke alle. Her er den nye bursdagsoversikten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang Facebook redesigner, forandrer eller på andre måter pusser opp sidene sine, kan du, hvis du konsentrerer deg, høre lyden av det kollektive sukket fra flere millioner Facebook-brukere som logger seg på en side som de synes er veldig forvirrende.

Dette sukket pleier etterhvert gi seg, til tross for protestgrupper og andre virtuelle demonstrasjonstog. Nå har den ubegripelig populære sosiale nettverkstjenesten lagt om sidene sine nok en gang, og selv om forandringene ikke nødvendigvis er dramatiske, kan det for enkelte oppleves omtrent som om noen ommøblerer stua di mens du sover.

Nytt hjemmeområde

Den største forandringen er skjermen som møter deg etter innlogging.

Det er fortsatt såkalte "Nyheter" som dominerer førstesida, og når vi sier førstesida er det fordi Facebook ser ut til å ha hentet inspirasjon fra enkelte nyhetsnettsteder.

Som før kan du velge å se nyhetsoppdateringene som en direktestrøm, "Siste nyheter", hvor alle oppdateringer fra venner og kjente dukker opp i sanntid, eller du kan velge "Toppnyheter". Sistnevnte gir deg, som før, et utvalg nyheter basert på kriterier vi har skrevet om tidligere i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.