Facebook tester opptil fem profiler på én konto

Gjør nye tiltak for å beholde brukerne.

OPPLEVER BRUKERFLUKT: De siste årene har Facebook mistet brukere til konkurrerende plattformer. Nå tar de grep. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB
OPPLEVER BRUKERFLUKT: De siste årene har Facebook mistet brukere til konkurrerende plattformer. Nå tar de grep. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Facebook merker presset fra konkurrentene og gjør stadig tiltak for å hindre brukerflukt, særlig fra de yngre brukerne.

Det siste er at de har begynt å teste muligheten for brukere å ha opptil fem ulike profiler på én og samme konto, ifølge Bloomberg. De ulike profilene behøver ikke inneholde brukerens ordentlige navn og identitet en gang.

Dermed går de vekk fra sitt hittil strikte standpunkt om at én bruker kun skal ha en profil og identitet på nettsamfunnet.

Skill mellom jobb og privatliv

Som en del av testen vil noen Facebook-brukere kunne opprette opptil fire ekstra profiler knyttet opp mot sin konto, ifølge The Verge.

- Tanken er at de ekstra profilene kan brukes til ulike formålene, som en for venner, en for kolleger, og andre for å samhandle med interessegrupper og influensere. Brukerne vil fremdeles ha én konto, men vil kunne bytte mellom profiler med et par klikk, forklarer The Verge.

Må fortsatt følge retningslinjene

Facbook, eller Meta som de nå heter, har selv bekreftet opplysningene.

- For å hjelpe å skreddersy opplevelsen basert på interesser og relasjoner, tester vi en måte for folk å ha mer enn én profil knyttet til én eneste Facebook-konto, sier en talsperson for selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.