Facebook Dating

Facebooks Tinder-konkurrent lansert i Norge

Skulle egentlig ha blitt lansert i februar, men så kom personvern-bekymringer i veien.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 ble Facebooks Tinder-konkurrent, Facebook Dating, lansert i USA.

Etter planen skulle tjenesten utvides til Europa på valentinsdagen i år, men etter å ha blitt inspisert av det irske datatilsynet, bestemte Facebooks europeiske hovedkontor i Irland å utsette det.

Etter å ha gjort en rekke endringer for å tilfredsstille europeiske krav hva gjelder personvern, er imidlertid Facebook Dating nå tilgjengelig i Norge og en rekke andre europeiske land.

Separat sjekkeprofil

For å ta i bruk tjenesten, må du opprette en egen profil fra på facebook.com/dating. Den er separat fra Facebook-profilen din, men henter selvfølgelig informasjon derfra.

Mens Tinder handler om å sveipe til enten høyre eller venstre for å finne noen du liker, vil du i Facebook Dating få forslag til folk basert på dine preferanser, interesser og andre ting du gjør på Facebook, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Hemmelig forelsket?

Facebook Dating vil ikke matche deg med venner såfremt du velger å bruke en såkalt Secret Crush-funksjon hvor begge må legge til hverandre på en liste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer