Facebook Dating

Facebooks Tinder-konkurrent lansert i Norge

Skulle egentlig ha blitt lansert i februar, men så kom personvern-bekymringer i veien.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 ble Facebooks Tinder-konkurrent, Facebook Dating, lansert i USA.

Etter planen skulle tjenesten utvides til Europa på valentinsdagen i år, men etter å ha blitt inspisert av det irske datatilsynet, bestemte Facebooks europeiske hovedkontor i Irland å utsette det.

Etter å ha gjort en rekke endringer for å tilfredsstille europeiske krav hva gjelder personvern, er imidlertid Facebook Dating nå tilgjengelig i Norge og en rekke andre europeiske land.

Separat sjekkeprofil

For å ta i bruk tjenesten, må du opprette en egen profil fra på facebook.com/dating. Den er separat fra Facebook-profilen din, men henter selvfølgelig informasjon derfra.

Mens Tinder handler om å sveipe til enten høyre eller venstre for å finne noen du liker, vil du i Facebook Dating få forslag til folk basert på dine preferanser, interesser og andre ting du gjør på Facebook, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Hemmelig forelsket?

Facebook Dating vil ikke matche deg med venner såfremt du velger å bruke en såkalt Secret Crush-funksjon hvor begge må legge til hverandre på en liste.

Når det gjelder aktivitet, så vil alt som skjer på Facebook Dating forbli der. Ingenting vil deles med resten av Facebook, bedyrer selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer