Færre megapiksler på toppmodellene

Endelig har kameraprodusentene tatt til fornuft.

Publisert
Sist oppdatert
Canon har valgt å fokusere på helt andre forhold med sin nye toppmodell, blant annet et helt nytt objektiv, nå med 5x optisk zoom.


I vinter annonserte både Nikon og Olympus at deres nye toppmodeller i kompaktklassen ville få 10 megapiksels bildebrikke, to megapiksler mindre enn forrige generasjons toppmodeller.

I går kom nyheten om at også markedsleder Canon følger samme bane, med lanseringen av ny toppmodell i verdens mest solgte digitalkameraserie, 10 megapiksels-modellen Digital IXUS 970 IS. Dette avløser Digital IXUS 960 IS, som tok bilder bestående av to millioner flere bildepunkter.

Færre megapiksler på toppmodellene


Ikke alle har skjønt det

Når markedslederen nå følger etter, er det ingen tvil om at megapiksel-kappløpet er i ferd med å ta slutt, og det med god grunn. Høyere oppløsning medfører blant annet mer bildestøy på grunn av alle de fysiske begrensningene i et lite kamerahus, for ikke å glemme større bildefiler som blir vanskeligere å håndtere.

Men ikke alle er klare til å hoppe av karusellen ennå. En av dem som synes flere megapiksler er supert, er Sony, som nylig lanserte sitt første lommekamera med 13,6 megapiksels bildebrikke.

Kraftigere zoom

Canon på sin side har valgt å fokusere på helt andre forhold med sin nye toppmodell, blant annet et helt nytt objektiv, nå med 5x optisk zoom. Forgjengeren var begrenset til 3,7x. I tillegg skal den optiske bildestabilisatoren være kraftig forbedret, og autofokusen skal nå fungere bedre i dårlige lysforhold.

Færre megapiksler på toppmodellene


I tillegg byr 970 IS på et forbedret funksjonshjul, flere opptaksprogrammer og også forbedret ansiktsgjenkjenning. Totalt sett har de bare laget et bedre kamera, i følge produsenten selv.

Flere IXUSer

To enklere Digital IXUS-modeller, 85 IS og 90 IS, er også begge utstyrt med den samme 10 megapiksels bildebrikken og mange av de samme egenskapene, men har et enklere 3x optisk zoomobjektiv.

Færre megapiksler på toppmodellene


Alle tre IXUS-kameraene kommer i salg i april, og prisene starter på 2.699 kroner for Digital IXUS 85 IS, 2.899 kroner for Digital IXUS 90 IS og 3.349 kroner for Digital IXUS 970 IS.

Les også:
Stor test av 6 digitale toppmodeller

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer