Færre megapiksler på toppmodellene

Endelig har kameraprodusentene tatt til fornuft.

Publisert
Sist oppdatert

I vinter annonserte både Nikon og Olympus at deres nye toppmodeller i kompaktklassen ville få 10 megapiksels bildebrikke, to megapiksler mindre enn forrige generasjons toppmodeller.

I går kom nyheten om at også markedsleder Canon følger samme bane, med lanseringen av ny toppmodell i verdens mest solgte digitalkameraserie, 10 megapiksels-modellen Digital IXUS 970 IS. Dette avløser Digital IXUS 960 IS, som tok bilder bestående av to millioner flere bildepunkter.

Ikke alle har skjønt det

Når markedslederen nå følger etter, er det ingen tvil om at megapiksel-kappløpet er i ferd med å ta slutt, og det med god grunn. Høyere oppløsning medfører blant annet mer bildestøy på grunn av alle de fysiske begrensningene i et lite kamerahus, for ikke å glemme større bildefiler som blir vanskeligere å håndtere.

Men ikke alle er klare til å hoppe av karusellen ennå. En av dem som synes flere megapiksler er supert, er Sony, som nylig lanserte sitt første lommekamera med 13,6 megapiksels bildebrikke.

Kraftigere zoom

Canon på sin side har valgt å fokusere på helt andre forhold med sin nye toppmodell, blant annet et helt nytt objektiv, nå med 5x optisk zoom. Forgjengeren var begrenset til 3,7x. I tillegg skal den optiske bildestabilisatoren være kraftig forbedret, og autofokusen skal nå fungere bedre i dårlige lysforhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer