Færre Office-endringer enn ventet

Også Word, Excel og PowerPoint kommer nå i ny versjon. De bærer preg av at de allerede i dag er nokså fullstendige programmer og av at det ikke er så altfor enkelt å finne på nye, revolusjonerende funksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Som nevnt i vår Outlook-sak er det nettopp Outlook som har fått flest synlige forbedringer i nye Office. Men også de andre bitene, Word, Excel og PowerPoint har fått sine små forbedringer -- selv om disse etter vår mening egentlig i seg selv ikke er store nok til å forsvare en oppgradering for vanlige, enslige brukere.

Microsoft Word 11

Word har fått en ny måte å vise tekst på, "Reading Layout", hvor tanken er at det skal være lettere å lese gjennom dokumenter. Det dreier seg ikke om "ekte" sidevisning, i og med at sidene formateres med større tekst enn hva man f.eks. ville få på en utskrift, det er selve "skjermlesingen" som er i fokus. Unødvendige verktøylinjer blir "borte", innholdet blir automatisk skalert slik at det passer på skjermen din, og i tillegg kan man benytte korrektur-funksjoner til å merke dokumenter med kommentarer og uthevinger. Man kan få opp et "dokumentkart" som gjør det enkelt å lete seg gjennom dokumentene, eller man kan få opp små ikoner som representerer den enkelte siden i venstre mark. Ettersom mange av oss PC-brukere etterhvert har fått ganske så store skjermer, og gjerne vil slippe å skrive ut ting vi skal lese gjennom, er en slik visning velkommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer